I'm Special Hangtags

Vi er passionerede omkring ting lavet med hænderne, med hjertet og af glade mennesker

Rabens Saloner er bygget op omkring stærke, langvarige relationer og ansvarlig produktion. For os er hensynet til miljøet vigtigt, når vi udvikler og designer nye kollektioner. Vi bestræber os på at finde de mest bæredygtige materialer egnet til vores styles og mange af vores produkter er lavet i hånden, af økologiske eller genanvendte materialer eller er produceret på en miljøvenlig måde.

Dette gør dit nye produkt til noget særligt.

BÆREDYGTIGE KVALITETER

Mange af vores produkter er lavet af miljøvenlige materialer. Det betyder, at fremstillingen af materialet har mindre påvirkning på miljøet

Dette er nogle af de materialer og partnere, Rabens Saloner benytter:

Certificerede økologiske materialer fra OEKO-tex-certificerede producenter
OEKO-tex-certificeringen er din garanti for, at produktet ikke er sundhedsskadeligt for mennesker, da alle komponenter er testede for skadelige stoffer. OEKO-tex-certificerede producenter har en bred vifte af certifikater, der garanterer en forpligtelse til bæredygtig og miljøvenlig produktion med fokus på økologiske materialer, nul spild og genanvendelse af restmaterialer.

Ved produktion af økologisk bomuld er målet at fjerne kemikalier og farlige pesticider fra processen for at mindste den miljømæssige påvirkning. Det gør økologisk bomuld et bæredygtigt alternativ til konventionel bomuld.

Genanvendt polyester lavet af indsamlede plastikflasker
Ved at tilføre kasserede plastikflasker værdi mindskes mængden af kasseret engangsplastik i vores have. På den måde er vi med til at hindre skade på miljøet og livet under vand.

ECOVERO-viskose
Viskosen med den laveste miljøpåvirkning baseret på følgende tre punkter:

  • Brugen af certificerede og kontrolleret bæredygtige trækilder
  • Den økologiske produktion
  • Gennemsigtighed gennem hele forsyningskæden

 

LAVET I HÅNDEN

Store dele af vores kollektioner er altid lavet i hånden

Med unikke farver og mønstre, er der ikke to håndlavede produkter, der er ens. Vi er stolte af at arbejde med talentfulde håndarbejdere, håndværkere og kunstnere i Østen, som fra generation til generation har videreført enestående traditionelle håndværk.

Indonesien
I vores farveatelier på Bali farver vi vores tøj i hånden. Vi giver os god tid og i tæt samarbejde med de lokale farvemestre skaber vi unikke farver og mønstre. De mange forskellige teknikker der mestres i et farveatelier som dette, er imponerende. Den mest velkendte er nok den traditionelle tie-dye, hvor elastikker sættes stramt rundt om et stykke håndfoldet tekstil, inden det farves. Når elastikkerne efterfølgende tages af, efterlades der cirkler af ufarvet stof. Denne enkle teknik har dog nu udviklet sig til et helt andet niveau, hvor tekstilerne bindes og genbindes over flere omgange mellem forskellige farvebade for at skabe helt unikke farver og mønstre. Uanset hvilke teknikker der ligger bag vores tøj, er de altid udført med hænderne og øjet - uden moderne hjælpemidler. På denne måde afspejler alt vores håndfarvede tøj en lang historie med stærkt håndværk og fabelagtig dygtighed, men også et tæt samarbejde baseret på kreativitet, åbenhed og gensidig respekt.

Nepal
I Nepal samarbejder vi med en virksomhed, der er specialiseret i strik. Alle produkter der forlader deres fabrik, er både håndstrikkede og håndfarvede af dygtige håndarbejdere. På denne måde er ikke to strikbluser ens – hvert produkt har sine egne unikke mønstre og farver. Det gode håndværk og præcision er altafgørende et sted som her, og det traditionelle håndværk videreføres stolt fra generation til generation.

Thailand
I det nordlige Thailand findes der en helt fantastisk og ganske speciel læderkunstner. En mand som vi beundrer dybt for sine originale idéer, sin stærke intuition og sin vilje til altid at gøre tingene på sin egen måde – uanset hvad vi eller andre tænker. Det er her, alle vores læderbælter bliver udviklet. Vores samarbejde er baseret på tillid og vi stoler på hans instinkt og opfindsomhed, der ofte resulterer i, at vi ender med at gå en helt anden retning end først tiltænkt, når vi designer nye bælter. Når designet er på plads, bliver garvningen og indfarvningen af læderet udført med håndkraft af lokale landmænd under lavsæson. På denne måde er der arbejde at få, mens markerne ligger brak. Det er ofte en familiebeskæftigelse, der går i arv fra de ældre generationer til de yngre, og dette kan faktisk ses på bælternes farver. Jo mere erfaring og derved jo mere styrke landmanden har i armene, jo mere rustik bliver farven. Det giver hvert bælte sin egen historie og gør det helt særligt.